Halusitpa sitten juhlistaa ystävänpäivää, vuosipäivää tai yksinkertaisesti suunnitella romanttista iltaa, pariskunnille suunnatut lautapelit voivat tarjota täydellisen aktiviteetin. Lautapelin pelaaminen seurustelukumppanin, kumppanin – tai jopa ystävän – kanssa voi olla yllättävän intiimiä, sillä se pakottaa pelaajat luomaan yhteyden vastustajaan tai liittolaiseensa ja selvittämään, mikä saa heidät tikittämään.

Sen sijaan, että tylsistytte pelaamalla pelaa peli ja samaa vanhaa Arvaa kuka? -leikkiä tai mitä tahansa tosi-tv-roskan lautapeliä, jota teidän odotetaan pelaavan pariskuntana, miksi ette löytäisi jotain uutta ja jännittävää, jonka parissa voitte pelata yhdessä? 

Vaikka yksi tai kaksi näistä peleistä liittyykin joihinkin ystävänpäivään tai treffeihin liittyviin teemoihin, emme ole valinneet pöytäpelejä sen perusteella, onko niissä rakkaussydämiä, nalleja tai muita tyypillisesti romanttisia kuvia.

Sen sijaan parhaita pariskunnille suunnattuja lautapelejä koskevissa ohjeissamme keskitytään siihen, antavatko ne pelaajille mahdollisuuden oppia lisää toisistaan – joko kilpailullisesta tai yhteistyöhön perustuvasta näkökulmasta. Tässä luettelossa esiteltävien pelien avulla pelaajat voivat tutkia kumppaniaan, selvittää, miten heidän mielensä toimii, ja tutkia heidän strategioitaan.

Fog of Love

Fog of Love on ainutlaatuinen kahden pelaajan peli, jossa tutkitaan, miten ihmissuhteet alkavat, miten ne kehittyvät ja miten ne voivat mahdollisesti päättyä – joskus erityisen dramaattisilla tavoilla. Eroamisesta kertova peli ei ehkä tunnu sopivimmalta pariskuntien lautapeliksi ystävänpäivänä, mutta pysy mukana tässä.

Pelin alussa pelaajat valitsevat sattumanvaraisen valikoiman parisuhdetavoitteita – onko hahmo manipuloiva, kiltti, kiihkeä tai jokin muu monista ominaisuuksista – jotka määräävät, mikä on heidän lopullinen voittosuhteensa. Koko pelin ajan pelaajahahmot joutuvat erilaisiin tilanteisiin, joissa on tehtävä päätös, joka voi olla niinkin pieni kuin se, jätetäänkö vessan istuin ylös, tai niinkin suuri kuin kiinteistön ostaminen yhdessä. Joskus molemmat pelaajat valitsevat salaa ja vertailevat valintojaan jälkikäteen, kun taas toisissa tilanteissa vain toinen pelaaja tekee päätöksen.

Avaa lukitus!

Pakohuoneet ja arvoitukset ovat yksi parhaista aktiviteeteista, joista voi nauttia pariskuntana. Yhdessä tekeminen koodien murtamiseksi, mysteerien ratkaisemiseksi ja – usein tikittävän ajastimen paineessa – on loistava tapa tuoda ystävät, kumppanit ja perheet yhteen.

Onneksi sinun ei tarvitse matkustaa oman kotisi ulkopuolelle nauttiaksesi samanlaisesta tunteesta. Unlock! -sarja tarjoaa pakohuonetyylisiä arvoituksia, jotka on suunniteltu pelattaviksi alle 60 minuutissa. Vaikka teknisesti niitä voi pelata isommallakin porukalla, mielestämme parasta on pelata lautapelejä kahden pelaajan voimin.

Gloomhaven: Jaws of the Lion

Jos et ole kuullut alkuperäisestä Gloomhavenista, se on vuonna 2017 julkaistu fantasia-lautapeli, josta tuli valtava hitti, niin suuri, että se on sittemmin synnyttänyt tulevan jatko-osan, Frosthavenin, ja tämän spin-offin. Gloomhaven: Jaws of the Lion ottaa sarjan ensimmäisen pelin konseptin – co-op-kokemuksen, jossa pelaajat tutkivat kuvitteellista maailmaa etsien aarteita ja mainetta – ja riisuu asioita hieman takaisin. Jaws of the Lion tarjoaa pohjimmiltaan sulavamman version siitä, mitä alkuperäisellä pelillä oli tarjottavanaan, mikä on luultavasti ihanteellisempaa pienemmälle pelaajaporukalle: vaikkapa pariskunnalle?

Jaws of the Lionissa pelaajat ottavat palkkasotureiden roolin, jotka ovat metsästämässä seuraavaa palkkasekkiään. Sinulla ja kumppanillasi on neljä mahdollista hahmoa, joista voit valita – tankkihahmo, joka on suunniteltu ottamaan vastaan iskuja, ranger-taistelija, joka ampuu kaukaa, taikuuden taitaja, joka voi tukea liittolaisiaan, ja suoraviivainen lähitaistelija, joka johtaa hyökkäystä.

Riippuen siitä, mitä näistä hahmoista päätät ohjata, sinulla on käytössäsi valikoima kykyjä ja korttipakka, jolla voit suorittaa toimintoja taistelun aikana. Voit tutkia 25 erilaista skenaariota kattavassa kampanjassa, joka vie sinut erilaisiin paikkoihin, jotka kaikki löytyvät pelin kirjasta.

Mantis Falls

Sosiaaliset päättelypelit, kuten Werewolf ja The Resistance, ovat nykyään suosituimpia lautapelejä. Jos kuitenkin pelaat lautapelejä usein vain pariskuntana, voi olla vaikea löytää jotain, joka vangitsee saman jännityksen ja jännityksen, kun mietit, voitko luottaa ympärilläsi oleviin ihmisiin, ilman että tarvitset isompaa ryhmää.

Mantis Falls keskittää klassisen sosiaalisen päättelyn tunteen taitavasti peliin, jota voi pelata vain kahdella tai kolmella ihmisellä. (Mutta oikeastaan se on parasta kahdella.) Kuten ihmissusissa, pelaajille annetaan piilotetut roolit: he voivat molemmat olla viattomia todistajia, jotka haluavat paeta mafian hallitsemasta kaupungista, tai toinen voi olla salainen salamurhaaja, joka haluaa tappaa kohteensa ennen kuin tämä pääsee pakoon.

On aina mahdollista, että peli on täysin yhteistyökykyinen, mutta se selviää vasta lopussa – ja silloin voi olla liian myöhäistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *