Meteorologi Palkka
Keskipalkka Vuodessa: 50,472 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 4,206 €/kk
Keskipalkka per Tunti: 24.25 €/tunti

Meteorologia on kriittinen ala ymmärtääkseen ja ennustaakseen sääkuvioita, ja se omistaa ainutlaatuisen aseman työmarkkinoilla. Suomessa meteorologin palkka voi vaihdella suuresti tekijöistä kuten kokemus, tietty työnantaja ja maantieteellinen sijainti maassa.

Keskipalkan näkökulmia

Meteorologien keskimääräinen kuukausipalkka Suomessa on noin 4 206 euroa, kyselyn mukaan, joka koostui 29 meteorologin tiedoista. Tämä luku esittää laajan tulotason, alhaisimmasta 2 000 eurosta korkeimpaan 8 422 euroon. Vuositasolla, ottaen huomioon 12 kuukauden palkan, keskimääräinen olisi noin 50 472 euroa. Jakamalla tämä tuntipalkaksi, olettaen täysipäiväisen työaikataulun 40 tuntia viikossa, keskimääräinen tuntipalkka olisi noin 24,25 euroa.

Syvemmin tarkasteltuna palkat voivat erota merkittävästi työnantajan mukaan. Esimerkiksi meteorologit, jotka työskentelevät Foreca Oy:ssä, ovat ilmoittaneet keskimääräisen kuukausipalkan olevan 7 633 euroa, kun taas heidän kollegansa Suomen Ilmatieteen laitoksella (Ilmatieteenlaitos) raportoivat keskiarvoiksi 4 792 ja 4 583 euroa. Tämä ero korostaa työnantajan merkitystä palkan määrittelyssä.

Helsingissä tietty data osoitti meteorologin, jolla oli 2 vuoden kokemus, ansainneen 3 800 euroa kuukaudessa vuonna 2020, mikä osoittaa alueellisen vaihtelun Suomen sisällä. Tämä alueellinen vaihtelu on edelleen todisteena tiedoista vuodelta 2013, jolloin Vantaalla 20 vuoden kokemuksen meteorologi ansaitsi 5 000 euroa kuukaudessa, mikä viittaa siihen, että kokemus ja sijainti ovat keskeisiä tekijöitä palkan määrittelyssä.

Palkkaan vaikuttavat tekijät

Useat tekijät vaikuttavat meteorologien ansaintapotentiaaliin Suomessa, mukaan lukien:

  • Työnantaja ja sektori: Työskentely julkisella sektorilla, kuten Suomen Ilmatieteen laitoksessa, tai yksityisyrityksissä kuten Foreca Oy:ssä, voi merkittävästi vaikuttaa palkkaan.
  • Maantieteellinen sijainti: Palkat metropolialueilla, kuten Helsingissä, ovat yleensä korkeampia elinkustannusten ja asiantuntemuksen kysynnän vuoksi.
  • Kokemus: Meteorologin vuosien kokemus ja asiantuntemuksen taso voi johtaa korkeampiin palkkoihin, kuten näkyy aloittelevien ja kokeneiden ammattilaisten välillä.
  • Koulutus ja erikoistuminen: Korkeammat koulutustasot ja meteorologian erikoistumisalueet voivat myös johtaa palkankorotuksiin.

Yhteenvetona, vaikka meteorologian ala Suomessa tarjoaa laajan valikoiman palkkamahdollisuuksia, yksittäisten tulojen määrittävät työnantaja, maantieteellinen sijainti, kokemus ja erikoistuminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *