Keskipalkka Vuodessa: 26,004.48 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 2 268,48 €/kk
Keskipalkka per Tunti: 13.35 €/tunti

Suomessa lähihoitajan palkka vaihtelee huomattavasti useiden tekijöiden mukaan, mukaan lukien alue, sektori sekä henkilön pätevyys ja kokemus.

Kunnallisella sektorilla, alkaen 1. kesäkuuta 2023, lähihoitajien lähtöpalkka terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävissä on noin 2 167,04 euroa kuukaudessa. Tämä peruspalkka voi vaihdella sovellettavan työehtosopimuksen ja tehtävien monimutkaisuuden mukaan​​.

Palkka Alueittain

Lähihoitajien palkat Suomessa voivat vaihdella alueittain, ja suuremmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarjotaan tyypillisesti korkeampia palkkoja korkeamman elinkustannustason kompensoimiseksi.

Esimerkiksi yksityisellä sosiaalipalvelualalla Helsingin metropolialueella maksetaan vähintään 2 300,24 euron kuukausipalkkaa lähihoitajille alkaen 1. syyskuuta 2023. Sitä vastoin samat tehtävät pääkaupunkiseudun ulkopuolella tarjoavat hieman alhaisemman vähimmäiskuukausipalkan, 2 268,48 euroa​​.

Palkkaan Vaikuttavat Tekijät

Useat tekijät vaikuttavat lähihoitajan palkkaan Suomessa:

  • Työllisyyssektori: Julkisen ja yksityisen sektorin työllisyys voi johtaa erilaisiin palkka-asteikkoihin.
  • Kokemus ja koulutus: Korkeammat pätevyydet ja kokemusvuodet voivat lisätä ansaintamahdollisuuksia.
  • Maantieteellinen Sijainti: Palkat kaupunkialueilla, erityisesti Helsingissä, ovat yleensä korkeammat kuin maaseutualueilla.
  • Työehtosopimukset: Työntekijän työehtosopimuksen erityiset työsuhteen ehdot.

Oppisopimuspalkka

Niille, jotka opiskelevat lähihoitajaksi oppisopimuksen kautta, keskimääräinen kuukausipalkka on noin 1 993 euroa. Oppisopimuspalkat voivat vaihdella 1 742 eurosta 2 200 euroon työnantajasta ja oppisopimuksen tasosta riippuen. Esimerkiksi tiettyjä työnantajia ja heidän tarjoamiaan palkkoja ovat Essote 2 022 eurolla ja kaupunki/kunnan tehtävä, joka tarjoaa 1 980 – 2 420 euroa​​.

Yhteenvetona lähihoitajan palkka Suomessa vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, mukaan lukien sopimustyypin, alueen ja henkilön pätevyyksien mukaan. Oppisopimukset tarjoavat toteuttamiskelpoisen polun ammattiin kilpailukykyisillä palkoilla, jotka mahdollistavat työssä oppimisen ja ammatillisen kehittymisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *